2013. okt. 30.

Porhanyós kifli (tojás nélkül)



A recept forrása: Horváth Ilona szakácskönyve

a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
kevés tej
1 kanál cukor
1 dl tejföl
csipet só

töltelék:
kemény lekvár
gesztenyemassza
darált dió

olaj a tepsi kikenéséhez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, margarinnal, sóval, tejföllel tésztát gyúrunk belőle. Érdemes a tejfölt apránként hozzáadni, nehogy nagyon puha legyen a tészta. Ha pedig nem állna össze, akkor tejet tehetünk hozzá. Téglalapot formázunk belőle, majd liszttel megszórt deszkán, letakarva 1 óráig hagyjuk pihenni.

Az idő elteltével, két részre vesszük a tésztát, majd lisztes felületen kb. 3 mm-re nyújtjuk. Pohárral köröket szaggatunk belőle, majd a leeső tésztadarabokat újból összegyúrjuk, és addig folytatjuk a szaggatást, amíg marad alapanyag.

A sütőt előmelegítjük. A tölteléket előkészítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal.

Töltelékek:

gesztenyés - 25 dkg gesztenyemassza kis darabokra csipkedve

kemény lekvár kis darabokra vágva

darált diós - a darált diót egy marék mazsolával, kevés darált keksszel, cukorsziruppal - kevés vízben felfőzött kristálycukor - összekeverjük, de ha esetleg még száraz lenne, akkor adjunk hozzá lekvárt, ha pedig híg, akkor darált kekszet vagy darált diót

A kiszaggatott korong közepére tölteléket helyezünk, majd félbehajtjuk, lenyomkodjuk a széleit, és olajos tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőbe pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...