A recept forrása: Horváth Ilona szakácskönyve
a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
kevés tej
1 kanál cukor
1 dl tejföl
csipet só
töltelék:
kemény lekvár
gesztenyemassza
darált dió
olaj a tepsi kikenéséhez
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, margarinnal, sóval, tejföllel tésztát gyúrunk belőle. Érdemes a tejfölt apránként hozzáadni, nehogy nagyon puha legyen a tészta. Ha pedig nem állna össze, akkor tejet tehetünk hozzá. Téglalapot formázunk belőle, majd liszttel megszórt deszkán, letakarva 1 óráig hagyjuk pihenni.
Az idő elteltével, két részre vesszük a tésztát, majd lisztes felületen kb. 3 mm-re nyújtjuk. Pohárral köröket szaggatunk belőle, majd a leeső tésztadarabokat újból összegyúrjuk, és addig folytatjuk a szaggatást, amíg marad alapanyag.
A sütőt előmelegítjük. A tölteléket előkészítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal.
Töltelékek:
gesztenyés - 25 dkg gesztenyemassza kis darabokra csipkedve
kemény lekvár kis darabokra vágva
darált diós - a darált diót egy marék mazsolával, kevés darált keksszel, cukorsziruppal - kevés vízben felfőzött kristálycukor - összekeverjük, de ha esetleg még száraz lenne, akkor adjunk hozzá lekvárt, ha pedig híg, akkor darált kekszet vagy darált diót
A kiszaggatott korong közepére tölteléket helyezünk, majd félbehajtjuk, lenyomkodjuk a széleit, és olajos tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőbe pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.