2013. okt. 5.

Soroksári pecsenye

A recept forrása: Magyar konyha magazin 2009. áprilisi száma

80 dkg sertéshús szeletekre vágva

só, bors
5 dkg liszt
4 ek. olaj

a mártáshoz:

4 g. fokhagyma
2 ek. paradicsompüré
1 kk. pirospaprika

A szeletekre vágott húst kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és serpenyőben, olajon hirtelen megsütöm, azután félreteszem egy edénybe.


A serpenyőbe megmaradt zsíron a megtisztított, finomra vágott fokhagymát megdinsztelem, a maradék liszttel meghintem, a paradicsompürét belekeverem, a paprikával és csipetnyi borssal fűszerezem.


Felöntöm 3-4 dl vízzel (vagy húslével), és egészen kis lángon addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a húsokra szűröm ezt a szószt, és 1-2 percig együtt forralom. Párolt rizzsel vagy főtt krumplival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...