A recept forrása: Magyar konyha magazin 2009. áprilisi száma
80 dkg sertéshús szeletekre vágva
só, bors
5 dkg liszt
4 ek. olaj
a mártáshoz:
4 g. fokhagyma
2 ek. paradicsompüré
1 kk. pirospaprika
A szeletekre vágott húst kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és serpenyőben, olajon hirtelen megsütöm, azután félreteszem egy edénybe.
A serpenyőbe megmaradt zsíron a megtisztított, finomra vágott fokhagymát megdinsztelem, a maradék liszttel meghintem, a paradicsompürét belekeverem, a paprikával és csipetnyi borssal fűszerezem.
Felöntöm 3-4 dl vízzel (vagy húslével), és egészen kis lángon addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a húsokra szűröm ezt a szószt, és 1-2 percig együtt forralom. Párolt rizzsel vagy főtt krumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.