A recept forrása: Küldd el a recepted magazin!
a barna lapokhoz:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
5 dkg cukor
2 ek. kakaó
2 tojássárgája
1 dl tej
5 dkg margarin
a töltelékhez:
10 dkg babapiskóta
magozott meggy
konyak vagy rum/aroma
a krémhez:
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
a mázhoz:
10 dkg tortabevonó
2 ek olaj
A lapokhoz összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kétfelé osztjuk a masszát. Kinyújtjuk, és lezsírozott tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
A meggyet összekeverjük az aromával, a babapiskótát eltördeljük.
A krémhez csomómentesre keverjük a pudingport 2 dl tejjel. Feltesszük forrni a maradék tejet. Hozzáöntjük a pudingos krémet, beletesszük a cukrot és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük.
A feldarabolt babapiskótát az előzőleg elkészített krémbe keverjük a lecsepegtetett meggyel együtt.
Az alsó tésztalapot megkenjük krémmel. Befedjük a másik lappal és nehezéket teszünk rá. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljanak a lapok.
Másnap bevonjuk a sütemény tetejét csokimázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.