2013. okt. 19.

Habos Zsuzsi szelet

A recept forrása: Olcsó-receptek

a tésztához:
15 dkg kristálycukor
2 tojás
40 dkg liszt
1 tk. szódapor
10 dkg margarin
2 ek. kakaópor
5 ek. méz

a krémhez:
7 dl tej
2 csomag vaníliás puding
3 ek. cukor
15 dkg margarin
15 dkg porcukor

baracklekvár a lapok megkenéséhez

a tetejére:
4 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
kevés citromlé

A tésztához valókat - a liszt, és szódapor kivételével -, gőz felett összefőzzük, majd a gőzről levéve belekeverjük a kimaradt hozzávalókat, és tésztává dolgozzuk (ha túl lágy lenne, akkor adhatunk még hozzá lisztet). Rúddá alakítjuk, és 4 részre osztjuk.

Előmelegített sütőben, leolajozott tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle - sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk. Gyorsan sülnek. A tészta betöltéséig félrerakjuk a lapokat.

A krémhez a tej, puding, és cukor hozzáadásával sűrű pudingot főzünk, és kihűtjük. A puha margarint és a porcukrot habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk habverővel.

A tészta betöltése:
Minden lapot megkenünk baracklekvárral. A krémet háromfelé osztjuk, és betöltjük vele a tésztalapokat. A legfelső lapra nem krém kerül, hanem gőz felett gépi habverő segítségével a tojásfehérjéből, citromléből, és kristálycukorból habot verünk, és ezt habzsákból nyomjuk a tetejére.

1. lap - baracklekvár - krém - 2. lap - baracklekvár - krém - 3. lap - baracklekvár - krém - 4. lap - baracklekvár - tojásfehérje + cukor + citromléből gőz felett felvert kemény hab

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...