A recept forrása: Olcsó-receptek
a tésztához:
15 dkg kristálycukor
2 tojás
40 dkg liszt
1 tk. szódapor
10 dkg margarin
2 ek. kakaópor
5 ek. méz
a krémhez:
7 dl tej
2 csomag vaníliás puding
3 ek. cukor
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
baracklekvár a lapok megkenéséhez
a tetejére:
4 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
kevés citromlé
A tésztához valókat - a liszt, és szódapor kivételével -, gőz felett összefőzzük, majd a gőzről levéve belekeverjük a kimaradt hozzávalókat, és tésztává dolgozzuk (ha túl lágy lenne, akkor adhatunk még hozzá lisztet). Rúddá alakítjuk, és 4 részre osztjuk.
Előmelegített sütőben, leolajozott tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle - sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk. Gyorsan sülnek. A tészta betöltéséig félrerakjuk a lapokat.
A krémhez a tej, puding, és cukor hozzáadásával sűrű pudingot főzünk, és kihűtjük. A puha margarint és a porcukrot habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk habverővel.
A tészta betöltése:
Minden lapot megkenünk baracklekvárral. A krémet háromfelé osztjuk, és betöltjük vele a tésztalapokat. A legfelső lapra nem krém kerül, hanem gőz felett gépi habverő segítségével a tojásfehérjéből, citromléből, és kristálycukorból habot verünk, és ezt habzsákból nyomjuk a tetejére.
1. lap - baracklekvár - krém - 2. lap - baracklekvár - krém - 3. lap - baracklekvár - krém - 4. lap - baracklekvár - tojásfehérje + cukor + citromléből gőz felett felvert kemény hab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.