2013. okt. 29.
Vörösboros-fahéjas kuglóf
4 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
1 púpos ek. kakaópor
1 púpos ek. fahéj
1 vaníliás cukor
1,5 dl vörösbor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A sütőt előmelegítjük, a kuglóf-formát kivajazzuk, és kilisztezzük.
A tojássárgát a cukorral, és a margarinnal együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokit, 1 púpos ek. kakaót, 1 púpos ek. fahéjat, a vaníliás cukrot, a 1,5 dl vörösbort, és a 25 dkg liszttel elkevert fél csomag sütőport. Jól kikeverem, majd óvatosan, fakanállal beledolgozom a 4 tojásfehérjéből felvert kemény habot.
A kikevert masszát az előkészített formába öntöm, elegyengetem, majd előmelegített sütőbe tolom, és kb. 1 órán át sütöm - tűpróba! Miután megsült, hagyom kihűlni, majd a formából kivéve porcukorral megszórva tálalom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.